Безплатен хостинг и безплатен домейн


Съобщение: за да осъвременя тази статия и да не заблудя някого трябва да кажа, че за съжаление към днешна дата, информацията в нея вече е неточна, поради промяна в условията на цитираните по-долу в нея програми. Промените са следните:
по т. 1 - програмата вече не дава безплатен домейн;
по т. 2 - co.cc въведоха такса за някои домейни (най-вече за такива, съдържащи често използвани думи). Ще разберете дали желаното от вас име ще е безплатно, когато го проверите. Ако не е, просто трябва да опитате с друго.;
по т. 2 - 000webhost,
в безплатния си вариант, не осигурява автоматично инсталиране на популqрните платформи за управление на съдържание; алтернативата в тази посока е платеният хостинг, в които има автоматичен инсталатор за над 50 различни видове платформи за управление на съдържание.
Междувременно, самият аз, в партньорство със SecureSignup, стартирах предоставяне на безплатен хостинг на адрес www.hst5.com. Заповядайте!



Димитър Митев


В духа на този сайт е да предоставя информация за всичко, свързано с правенето и управлението на сайтове, което е безплатно и лесно. В случая искам да обърна внимание на желаещите да имат собствен сайт, че не е нужно да плащат някому, за да имат своето уникално име, напр. www.maria.com, т.е. за т. нар. домейн, нито за да ползват сървър, на който да сложат своя сайт и бази данни, т.е. за т.нар. хостинг.

Тези две услуги, хостинг и домейн, обикновено струващи към 50-на лв. на година, можете да ползвате вече напълно безплатно. Ето и два от възможните варианти:
  1. Безплатен хостинг и домейн по избор за първата година от регистрацията ви
  2. Става дума за предложението на Microsoft Office Live Small Business, което освен безплатните домейн и хостинг за първата година (след това услугата се заплаща по $15 за година, което е много добро предложение), осигурява и уеб-базирана програма за създаване на сайт, e-mail услуги, множество приложения, свързани с бизнеса и комуникациите и с поддръжка, зад която стои името на Microsoft. За съжаление позволява регистрация само с посочване на адрес в САЩ (е, кой не може да даде адрес в САЩ!).
  3. Безплатен хостинг и безплатен .co.cc домейн завинаги
  4. Това е предложение, комбиниращо две отделни услуги - безплатен хостинг от 000webhost и безплатен .co.cc домейн от co.cc (т.е. името ви става ime.co.cc)
    Възползвали се до момента: 738 - безплатен хостинг: 1015 - безплатен домейн: 893 Спрени поради неактивност: 820 (За да не бъде хостинга ви сметнат за "Неактивен", е нужно да инсталирате сайта си до 14 дни от регистрацията, да нямате страници с текст "Under construction", да имате поне 10 посетителя месечно) Забележка: хостинг-акаунтите на сайтове с неподходящо съдържание се прекратяват без предупреждение. Прекратени до момента: 176.
    Вие можете да използвате 000webhost и самостоятелно, ако домейн от типа ime.net23.net ви устройва, защото 000webhost дава такава възможност. Чрез собствената база от над 200 готови шаблони за сайтове, вариантите за инсталиране с едно натискане на мишката на седемте най-популярни безплатни CMS платформи и огромният набор от инструменти за обслужване на хостинг-нуждите ви, 000webhost е може би най-комплексното и лесно решение за създаване на собствен сайт бързо и лесно. Недостатъците: като всяко безплатно нещо, нямате гаранции докога то ще съществува и съответно ще поддържа сайта ви.
Изброените варианти за безплатен домейн и хостинг далеч не са единствените. Можете да използвате и друг безплатен хостинг - Awardspace, например. Или друг (freehostia.com, my32.net, heliohost.org и др.). Ще се опитам по-нататък да добавя в списък и други подобни безплатни услуги (ако знаете такива, пращайте инфо и коментари).

Беше ли ви полезно наученото? Ако е така, подкрепете ме!
Споделете тази статия от "Направи си сайт!" в още мрежи и/или гласувайте за нея!

32 коментара:

Анонимен каза...

проблема е че ако качите сайт който е nulled script се оказва че е забранено и ви трият особено жестоко без предупреждения и то всичките ви сайтове. За втория вариант говоря

Анонимен каза...

Лошото е, че Microsoft Office Live Small Business не позволява в сайта да се поставят гугъл-реклами. Като сложа adsense-кода в "добавяне на HTML код" и натисна save се получава едно съобщение, че трябва да добави думата "defer" след src, и си ядобавя. След стартиране на сайта рекламите не се виждат.
Ако знаете как да избегна това, моля помогнете, на имейл v_slavoff@abv.bg

Анонимен каза...

За nulled скриптове е нормално да бъдат трити акаунти.Има си хостинг конпании, които предлагат така наречения warez хостинг, който не е толкова скъп - цените започват от 1$ на месец и там е позволено да се качват nulled скриптове.
Пък и погледнато чисто човешки - някой е работил и не е редно друг да му краде труда.

iulcki72 каза...

Надявам се да ми хареса

Анонимен каза...

ако може да ми обясниш малко по-подробно, защото от написаното не можах да разбера нищо :(

Анонимен каза...

http://lionmv.com/hosting.html
Тук можете да получите безплатен хостинг.

Анонимен каза...

gud job

Анонимен каза...

.co.cc не е безплатен, още по-малко пък завинаги - първо, мда, безплатен е, ама плащаш такса от 3 долара за регистрацията;
и второ - хората са си писали, че безплатния домейн е безплатен само за една година, след това го плащаш, ако си го искаш..

Unknown каза...

До Анонимен от 22 май: ясно, вече са си сменили политиката, статията ми отразява положението към момента на писането й. Сега преценяват по името на желания домейн дали да ти искат пари за регистрацията или не и ти го дават безплатно за една година... е, както казвам - безплатното си има своите ограничения, но все пак го има :)

Tanya каза...

Аз си направих днес - безплатно. За мен информацията беше много полезна, благодаря!

MarFan каза...

Мерси, днес си напраех безплатно!

БЛАГОДАРЯ.. :)

Анонимен каза...

e kak she e bezplatno kato iskat kinti 3 dolara ima li drug bezplaten.... a mersi ina4e hotino e naprawen tozi sait

Unknown каза...

До Анонимен от 8 Юли: co.cc вече преценяват за вссяко име (домейн) дали да го дадат безплатно или да искат някаква сума (3 долара). Та, ако ти искат, просто опитай с друго име. :)

Колкото до забранените неща за безплатния хостинг в т.2, ето какво не се позволява:

- IRC egg drops
- Proxy servers
- Mail bombers
- Anonymous mailers
- IP spoofers
- Port scanners
- Hivemail
- Telnet or SSH Access Scripts
- nph-proxy (както и всички други скриптове, работещи като прокси)
- UBB (Ultimate Bulletin Board, all versions)
- lstmrge.cgi
- phpShell
- FormMail.cgi, FormMail.pl from Matt's Script
- Archive
- Background Running Programs (Background daemons)
- IRC и IRC bots
- Commercial Advertising

Анонимен каза...

Човек СПРИ да препращаш към тези измамници от 000webhost. Те никога няма да ти дадат пари. Само ще те увъртат безкрайно както правят с безброй хора. Имат си изградена методика на измамата и я прилагат много успешно. Дават хостинг наистина но не дават пари на afiliate потребителите си.
Ако не вярваш потърси в google за 000webhost scam (измама) и се убеди в това.

Unknown каза...

До Анонимен от 19 Август: никога не съм казвал, че партньорската програма на 000webhost е коректна - напротив, посочил съм я като некоректна в материала ми за избор на добра партньорска програма. Това обаче не е причина да спра да насочвам хората към безплатното им предложение за хостинг. Поне за мен.

Анонимен каза...

Добре щом смяташ че пълни измамници заслужават да им пращаш трафик, продължавай. Но вместо към тях, може да пращаш към някой който не използва лъжа за разпространението на сайта си.
Но това си е твоя работа, аз исках само да ти кажа да знаеш, но явно си знаеш ;)
Поздрави.

3fj каза...

Само 1 нешто не разбрах от коментарите до тук,имали такова нешто като бесплатен домеин и хостинг към днешна дата или не?

Анонимен каза...

Имам два сайта,но от други направени,за да сменя нещо трябва на тях да им се моля,щото те държат паролата,а за единия съм си платила.

Анонимен каза...

Във Awardspace ми искара ето това:

Total: 29.90 USD

хранителни добавки каза...

@3fj, има приятелю, в хит.бг, а от този линк не стои безплатен хостинг (http://lionmv.com/hosting.html) може да е имало но в момента няма, дори и страницата не се зарежда, ....ще се радвам някой да публикува някой линк с безплатен хостинг...

Анонимен каза...

здравейте. искам да "освежа" малко сайт, но не разбирам много по въпроса. ако вие можете да ми помогните, ще ви бъда много благодарна. пишете ми на i-mail: idet_k@abv.bg

климатици Пловдив каза...

дай линкче на сайта, да погледнем за какво идва реч, ...поне на Прима виста

Безплатен уеб сайт каза...

Здравейте,

може да проверите възможностите които предоставя http://www.ovo.bg/

Безплатна регистраця.
Инсталиране с 1 click на модули за: блог, форум, новини, редактор на страници, книга за гости, e-mail форми, уеб анкети, обяви, електронен магазин и други.

Отработени Масла каза...

Забележка: хостинг-акаунтите на сайтове с неподходящо съдържание се прекратяват без предупреждение. Прекратени до момента: 176.

...а как ли определят кое съдържание е неподходящо, ..преди няколко дни от безплатните уордпресс хостинги ми делиитнаха няколко сайта (ее бяха сателитки) но ...

спортни новини каза...

много полезна статия , 2-3 пъти ми се случвало да търся безплатен хостинг и никога не намирам нищо свястно

Яки клипчета каза...

И аз ползвам ovo.bg вече стана 1 година. Като свикнах със системата им, вече ми е много лесно да работя.

Анонимен каза...

аз искам да си направя само един блог и то безплатно

Unknown каза...

ммммммммммм става!

Анонимен каза...

Здравейте, към днешна дата има ли възможност за създаване на безплатен сайт и ако не колко ще ми струва

Unknown каза...

Анонимен, да, има и е на адрес hst5.com. :)

Анонимен каза...

Този адрес -> hst5.com е много сбъркано място за направа на сайт. Не се лъжете.Не работи както трябва и в неопределен момент губиш достъп до всичко.

Сашо каза...

Това работи ли още, защото искам да направя подобен сайт като този http://www.klimaticiatclima.com/ и този http://atclima.bg/

Публикуване на коментар

Моля, имайте предвид, че коментарът ви ще бъде одобрен само ако пишете на кирилица. Можете да използвате някои HTML оператори, например <b>, <i>, <a>.
Благодаря ви!